ניהול השינוי – אחריות חברתית בצורה אסטרטגית והנעת של דרגי ניהול

רוצים באמת להטמיע אחריות אסטרטגית בארגון שלכם?

החלטה של הנהלה לא תספיק.

מאמר חדש שלש HBR גילה, שכדי להצליח בטרנספורמציה ארגונית כלשהיא, לא מספיק לקבל החלטות "מלמעלה למטה" ואפילו לא תנועות של "מלמטה למעלה". נדרשת הטמעה אמיתית דרך מנהלי הארגון בדרגי הביניים.

מנהלים אלו, מוטמעים היטב באמצע הארגון, ויודעים לשקף היטב  תובנות, החלטות, אתגרים, חסמים, הזדמנויות והתאמות נדרשות. וכך, כל טרנספורמציה ארגונית תעבור יותר מהר ויותר בקלות.

החלטות מלמעלה למטה לרוב מתמקדמות ביעילות וצמצום עלויות.ולרוב, המנהלים בדרגים בכירים מנותקים מהעשייה היומיומית כי הם שקועים בהחלטות ניהוליות. מנהלי ביניים, לרוב נמצאים בחזית העסקית, והם מכירים גם את ההחלטות והמערכת העסקית וכן את הצד עם הלקוח.

טרנספורמציה משמעותית דורשת איזון בין שני צדי ההחלטות.

איך עושים את זה?

  1. לרתום את מנהלי/ות הביניים לתהליך.
    לבנות מנגנון של 2 מנהלים/ות ומנהל/ת בכיר/ה לכל תכנית שינוי שרוצים לקדם. ולהיות מעין צוות היגוי שיודע להביא את התובנות מהשטח ולחשוב יצירתי על פתרון.
  2. להעצים ולעודד מנהלי/ות ביניים שיקחו על עצמם/ן את הטרנספורמציה
    ע"י הקשבה ומתן מקום לרעיונות ומחשבות, זמן לדברים שיעלו, ובניסיון של רעיונות שיביאו וכן תמיכה שיצטרכו.
  3. לתגמל פעולות נועזות וביצועים
    כדי לשמר מנגנון של תעוזה, חדשנות ויצירתיות – ולא לכבות אותו.

ומה הקשר לאחריות חברתית אסטרטגית ולאחריות עסקית?

ניהול אחראי , בפרט שמוטמע באופן אסטרטגי, הוא ממש בגדר טרנספורמציה ארגונית. הטמעה של גישה לעבודה מול מחזיקי העניין השונים, הטמעה של הסתכלות עסקית בצורה רחבה והוליסטית על האקו סיסטם, קהילה, סביבה, אוכלוסיות מגוונות, והיכולת לראות את הערך המשותף, ההבנה של הביזנס קייס של הוגנות, אורך רוח ניהולי, גישה לניהול הון אנושי בצורה יותר מכילה – כל אלה דורשים התאמות עסקיות וארגוניות.
בארגונים בהם יש ניהול עסקי מסורתי- בכלל. השינוי הוא יותר עמוק ומורכב.

לעיתים גם יהיו לזה השלכות כלכליות, ואומץ ניהולי נדרש לקבלת אותן החלטות. בין אם בשכר, שיטות ומדיניות תעסוקה, הערכת עובדים, גמישות בשיטות תעסוקה, צמצום והתייעלות במשאבים, החלפת חומרי גלם, מערכת תקשורת ארגונית ועסקית, שיווק הוגן ועוד.

ולכן, הבנה כי מנהלי/ות הביניים הם בגדר נכס ארגוני, אשר ניתן לרתום אותם/ן לתהליך שכזה, וגם לממש תוך כדי שיתוף, את ההסתכלות המכירה והמכילה של כלל העובדים/ות, ומתן מקום לתובנות שלהם/ן מהשטח  – מתבקש.

דיסקליימר: הגישה שלי לניהול אחראי, שרואה את החברה והסביבה, מתחשב בה, וגם צומח עסקית וחדשנית – היא שזה לא הכל או כלום. ניתן לקבל החלטות עם שינויים או התאמות ארגוניות ועסקיות גם ללא משאבים גדולים או שינויים מהותיים. זה שאלה של מיינדסט ניהולי ותעדוף בהלימה ליכולות והמשאבים העומדים לרשות הארגון.

אשמח לעמוד לרשותכם בהתאמה הרלוונטית.

 

לקריאת המאמר המלא

https://hbr.org/2024/04/middle-managers-should-drive-your-business-transformation?utm_medium=email&utm_source=newsletter_weekly&utm_campaign=insider_Active&deliveryName=NL_Insider_20240419#