להרגיש משמעותי במקום העבודה שלך – פרופסור דן אריאלי: פיצה, מחמאה או כסף.מה יבחר העובד?

פיצה, מחמאה או כסף – מה העדיפו עובדים לקבל על עמידה ביעדים!?

קראתי את המאמר שכתבו חברת Lemonade על הנעת עובדים, מוטיבציה,ותחשות ערך ומשמעות במקום העבודה – מעורבות עובדים ואכפתיות כלפי מקום העבודה שלהם.

נתון מאוד חשוב שיצא מהתוצאות שלהם –
רוב העובדים העדיפו פיצה או מחמאה ייחודית מהבוס.מפתיע לא?
*אבל* וכך אומר פרופסור דן אריאלי, ממייסדי החברה, זה לא תמריץ שמחזיק לטווח ארוך.
אז מה כן!?
תרבות של אכפתיות.יצירת תרבות של אכפתיות בארגון תגרום לעובדים תמריץ בר-קיימא לעובדים לגלות אכפתיות כלפי מקום העבודה, העובדים, הביצועים. לא תמריץ כספי או מוחשי כזה או אחר.
**אין באמת נוסחה מדויקת של תמריצים שיגרמו לעובדים בכל החברות להרגיש מחוברים באופן שישפיע על הביצועים**

אז איך בכל זאת אפשר לקדם את זה?
אקלים של אכפתיות ומעורבות עובדים במטרות וערכי החברה?
1.מנהלי (או מנהיגי) החברה. הם הכוח המניע והסוחף.זה שמהווה דוגמה אישית.
2.יצירת הזדמנויות עם אימפקט עבור העובדים
3.שיתוף מידע כל אימת שאפשר

https://www.lemonade.com/blog/caring-work-culture/…

ואיך כל זה קשור לאחריות חברתית תאגידית?
1.אחריות כלפי בעלי העניין שהם העובדים שלנו-הון אנושי!
2.אחריות כלפי המשקיעים שלנו – יצירת אקלים ארגוני מיטיבי שיביא לתפוקות וביצועים ומוניטין ומיתוג מעסיק יותר טוב!
3.יצירת אימפקט חברתי בין עובדי החברה למטרות שיגרמו להם להיות חלק!
4.זיהוי הזדמנויות לעולם עבודה חדש שהולך ומשתנה – דבר שישפיע על כל דבר עתידי!